Sajtóközlemény

 

Megvalósult a Zöld város kialakítása Sümegen II. ütem című projekt

 

Lezárult Sümeg Város Önkormányzatának a Zöld város kialakítása Sümegen II. ütem című, TOP-2.1.2-16-VE1-2017-00008 kódszámú pályázata, mely a Magyar Állam és az Európai Unió 200 Millió forintos vissza nem térítendő támogatásával valósult meg.

 

A fejlesztés eredményeként Sümeg város történelmi központjától délre található terület egységes koncepció szerinti tájépítészeti környezetrendezése, a kulturált, városias zöldfelületek, gyalogos járófelületek és parkolás megteremtése valósult meg.

A projekt megvalósítási helyszíne magába foglalja a Flórián teret, a Kompanik Zsófia utcát, a Sárállás közt és a Béke teret.

A pályázat által kijelölt területen új járdaburkolatok és parkoló állások kerültek kialakításra. A zöldfelületek rendezése 98 db lombhullató fa ültetésével, talajtakaró-, és virágzó cserjék telepítésével, illetve gyepesítési munkák elvégzésével teljesült. Az új aszfaltos parkolóhelyek mellett 1 db elektromos autótöltő állomás is helyet kapott a Béke téren.

A beruházás során utcabútorok, hulladékgyűjtők, napelemes „smart” pad, kerékpártárolók is elhelyezésre kerültek.

 

A projekt eredményeképpen Sümeg teljes egészében megújult kereskedelmi-szolgáltatási településközpontot kapott, összesen kb. 5400 m2 alapterületű burkolat és 6200 m2 nagyságú zöldfelület került felújításra. A pályázat megvalósulása Sümeg város lakóinak életminőségét javítja, a Polgármesteri Hivatal épülete, a buszmegálló és a Sümegi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ is kulturáltan megközelíthetővé vált.

 

A projektről bővebb információ a https://zoldvaros2.sumeg.hu/ oldalon található.

 

További információ kérhető:

Sümeg Város Önkormányzata

8330 Sümeg, Béke tér 7.

Telefon: 87/550-750

Email: palyazat@sumeg.hu